Billiga Plattänger

De flesta som letar plattång är inte ute efter det allra bästa plattängerna som används av stylister och frisörer och som ofta har ett pris mellan 1500 till 2500 kronor. De allra flesta är ute efter en billigare plattång som kostar någonstans mellan 300 till 700 kronor, men som samtidigt ger så bra resultat som möjligt.

Vi rekommenderar de bästa plattängerna till de med långt hår och som använder plattång flera dagar i veckan. Det är givetvis en kostnadsfråga där ungdomar, studenter m.m. kanske inte har råd, men vi tror ändå att de är värda att satsa på. De är helt enkelt lättare att hantera och skyddar ditt hår bättre.

Det finns dock väldigt bra plattänger som även kvalar in som billiga plattänger. Vi tycker att allt runt 500 kronor och under tillhör den billigare sektionen och då finns där några olika plattänger värda sitt namn.

Billiga plattänger du bör titta på

Vi kommer att regelbundet se över listan med billiga plattänger så du hela tiden hittar de bästa plattängerna för ca. 500 kronor och under.

GAMA CP1 ElectronicGa.Ma cp1 Electronic
Ga.Ma cp1 finns som två olika utföranden som skiljer sig lite i pris. Den vi tycker är mest prisvärd är Ga.Ma cp1 Electronic som har inbyggd värmekontroller som gör att du kan reglera värmen på plattorna. Detta är speciellt bra om du vill att slitaget blir mindre eller dom du använder löshår som inte klarar lika höga temperaturer.

Med snabb uppvärmning, roterande sladdfäste och ett bra resultat vid flera tester så är vi inte ensamma med att tycka Ga.Ma cp1 är i toppklassen bland billiga plattänger.

Billigast på: Lyko.se och Eleven.se (ca 700:- för Electronic-modellen och ca 500:- utan!)

BaByliss iPro 230 iCurlBaByliss iPro 230 iCurl
BaByliss iPro 230 iCurl har ett bra tag varit ett väldigt populärt val bland av plattänger i det lägre prissegmentet. För att vara en billig plattång levererar iPro 230 iCurl ett väldigt bra resultat och den har inte bara förmågan att platta håret utan är lika bra på att locka det. Den marknadsförs som både locktång och plattång vilket gör att den är perfekt för dig som är ute efter både och.

Priset är lågt, den är lätt att använda och har flera viktiga funktioner som gör att denna helt klart är en av toppkandidaterna i ett prissegment runt 500 kronor.

Billigast på: Eleven.se (ca 500:-)

TONI&GUY Touch Control Digital Straightener

TONI&GUY Touch Control Digital Straightener
En återkommande och populär plattång i det billigare segmentet är denna från hårföretaget TONI&GUY. Det är en väldigt bra plattång och även om det rekommenderade priset är högt brukar den återfinnas till kampanj-priser.

Den har en digital LCD-display som visar temperaturen på plattorn och således kan berätta när den är redo att användas. Den har även en jonisk-teknologi som gör att håret slits mindre. Kan du få modellen för 500 kr eller lägre är det ett kap!

Billigast på: Lyko.se (ca 500:-. Rek.pris är 949:-)

Värt att veta om billiga plattänger

Om du ska köpa en billig plattång så bör du känna till att tillverkningen förmodligen också varit billig och man har helt enkelt valt att kapa en och annan hörna för att kunna leverera en billig produkt.

Detta medför ofta att billigare plattänger saknar funktioner som finns på bättre modeller. Detta behöva inte vara ett problem i sig om man inte använder dem men det finns även nackdelar. Med färre värmesensorer, avsaknad möjlighet att justera värmen lokalt och kanske mindre tillförlitlig värmenivå så riskerar man att billiga plattänger sliter mer på håret.

Om du har kort hår eller bara plattar håret någon gång ibland så kan dessa fungera bra. Men det beror också på din hårtyp och hur känsligt hår du har. Att handla en superbillig plattång för 250 kr när det finns okej instegsmodeller för 500-700 kr (som listas ovan) är nog att vara lite dumsnål mot sig själv.

Ska man platta håret väldigt ofta gör man klokt i att satsa på en väldigt bra plattång och då är de bästa plattängerna på marknaden något att fundera över. För många är kostnaden att gå upp ett steg mycket men man bör jämföra det med vad det kostar att gå till frisören onödigt ofta.