Så får du vågigt hår med plattång

En bra plattång kan användas för mer än att bara att platta håret. I videon ovan demonstrerar stylist från ghd hur du kan använda deras ghd Eclipse för att göra vågigt hår.

Innan du i all hast tar fram din plattång och provat själv så skulle vi starkt rekommendera att du kontrollerar så inte kanterna på dina plattor är vassa. Om plattången inte är avsedd för att vrida så kommer skarpa kanter att slita mycket mer på håret.

Så här gör du vågigt hår med plattång:

  1. Börja med att applicera värmeskyddande spray om du föredrar det. Du kan även applicera rotlyftande spray som i videon, men förmodligen blir resultatet nästan lika bra utan.
  2. Fäst upp håret så du kan börja med det understa.
  3. Börja precis som vanligt att dra en liten bit rakt ut med plattången. Vrid sedan plattången 180 grader (ett halvt varv) och fortsätt en bit till. Vrid sedan plattången 360 grader (ett helt varv åt andra hållet) och håll på så. Ju oftare du byter vinkel på plattången, ju fler vågor kommer du få i håret.
  4. Arbeta dig runt och sedan uppåt med samma teknik.
  5. Rufsa till håret något så vågorna ser mer naturliga ut.

Om du tycker vågorna är för tydliga så prova med att inte riktigt dra ett halvt varv från utgångsläget, eller försök rufsa till håret mer efteråt. Du kan justera tekniken efter dina egna behov så du får de vågor du önskar på håret.

Försök använd en mer påkostad och bra plattång som är gjord för detta. Ta en titt på de produkter som vi rekommenderar om du funderar på att köpa en ny plattång som du kan använda för att göra vågor, lockar m.m.

Välkommen till vår nya blogg

Nu har vi bestämt oss för att öppna en blogg där vi kan dela med oss av tips och andra intressanta inlägg om plattänger och hårstyling i övrigt. Även om vi jobbar mot att bli mer och mer heltäckande för konsumenter som letar efter den perfekta plattången så kan vi knappast själva stå för allt bra innehåll på nätet. Därför vill vi kunna dela med oss av andras bra tips och inlägg som vi tycker är läsvärda.

Vi hoppas att ni kommer finna bloggen läsvärd och att den med tiden eventuellt blir ett bra uppslagsverk för dig som vill lära dig mer om plattänger, olika stylingtekniker m.m.