Butiker

Om du är på jakt efter en plattång och vill handla online så finns det många bra butiker att köpa ifrån. Inte nog med att du får ta del av Internets låga priser jämfört med en lokal butik, så får du även ett bättre utbud på plattänger.

Följande butiker har ett bra utbud av plattänger:

Lyko logo Lyko
Lyko är en väldigt stor svensk e-butik inom skönhet och kosmetika. Deras utbud och priser på plattänger är bra vilket ökar chanserna att du ska hitta en bra plattång till bra pris. Gratis frakt med Schenker, 9 kr med Posten.
Läs mer om Lyko
Eleven logo Eleven
Eleven har ett gigantiskt utbud på plattänger med över 200 modeller i lager. Priserna är bra, leveranserna snabba och en trygg e-butik att handla ifrån. Eleven tar endast 39 kr frakt och över 499 kronor.

Tänk på detta innan du handlar!

Att köpa plattången online är förmodligen det absolut smartaste så länge du inte är ute på mellandagsresan i hopp om att hitta någon utgående modell. Nätbutikerna ovan är oftast billigare än de lokala elektronikbutikerna. Dessutom får du tillgång till ett bättre utbud och kan sitta i lugn och ro och läsa om olika modell.

Om du handlar i juletid och tänkt ge bort en plattång i julklapp så var ute i god tid, och det gäller egentligen alltid när man handlar online. Posten kan ha tillfälliga förseningar så man bör räkna med upp till 4-5 dagar innan man får sin produkt. Vanligtvis går det dock snabbt och i bästa fall kan den ligga på ditt utlämningsställe redan imorgon.

Läs gärna vad andra kunder tycker om produkten du är intresserad av. Om många gett bra omdöme till plattången du tänkt köpa så kan du förmodligen lugnt pusta och anta att plattången är bland de bästa i prissegmentet.

Var inte dumsnål när du handlar plattång. Om du vill platta håret ofta och inte bara till fest så unna dig ett riktigt bra värmeverktyg som gör jobbet rätt och snabbt utan att slita onödigt mycket på ditt hår. Det skiljer mer än vad man kan tro på billigare och dyra modeller.

Oavsett hur stor butik och varumärke det är, undvik att göra förskottsbetalning. Om bolaget går i konkurs efter att du betalt för plattången så kommer du kanske inte få din plattång och förmodligen heller inte pengarna tillbaka.

Betala därför alltid med medel där du kan skydda dig själv som konsument. Kreditkort, Faktura och Postförskott är exempel på säkra betalmedel där du antingen garanterat får produkten eller pengarna tillbaka.

Erbjudanden

Det är inte ovanligt att vissa butiker kör kampanjer, tilldelar rabattkoder och på annat sätt har erbjudanden som gör att du kan fynda en bra plattång till ett lägre pris.

Vi har valt sammanställa tips och information om detta på en egen sida för dig som vill läsa mer om det.