ghd Platinum Styler

ghd Platinum Styler

fr. 2299 kr
9

Kvalitet

10.0/10

Funktioner

9.0/10

Design

10.0/10

Resultat

10.0/10

Pris

6.0/10

Plus

 • Snabb uppvärmning
 • Värmeskydd för plattorna
 • Automatisk avstängning efter 30 minuter
 • Väldigt bra resultat på olika hårtyper
 • Nya teknologiska framsteg

Minus

 • Högt pris

ghd Platinum Styler är en ny plattång från ghd som i mångas ögon är en uppföljare till den populära Eclipse Styler. ghd själva marknadsför plattången som den nya banbrytande plattången som gör det roligt att platta håret. Den anses även vara innovativ med rätt värme som gör håret hälsosammare, starkare och glansigare – allt i ett enda drag.

Vi vet sedan tidigare att Eclipse Styler från ghd var en marknadsledande plattång som användes så väl inom modeindustrin som av frisörer världen över. Det är därför vi har minst lika höga förväntningar på ghd Platinum som i mångt och mycket verkar vara en liknande plattång med lite förbättrad teknik under skalet.

ghd Platinum använder tri-zone teknologin där det sitter tre sensorer i varje platta som mäter av temperaturen. Eftersom det är väldigt svårt att jämt fördela håret över plattan så kyls delar där håret är ner mer än på de ställen där inget hår alls är. Därför gör dessa sensorer att värmen på plattorna blir mer jämna, vilket i sin tur ger ett bättre resultat. Du slipper även att delar av plattan blir mycket varmare än vad den ska vilket kan vara problem på billigare varianter.

Tri-zone-teknologin är dock inte ny utan användes även i Eclipse Styler så vad är dock fördelen med Platinum Styler? Det finns en ny teknik som ghd kallar för Wishbone hinge vilket medför två fördelar. Den främsta fördelen är att plattornas placering blir bättre och de går jämt mot varandra. Detta förbättrar resultatet då håret får ett jämnare tryck mellan plattorna och det blir i sin tur enklare att få till frisyren som man vill. Den andra fördelen är att det krävs inte lika mycket tryck från användarens sida utan plattången blir väldigt följsam vilket är mycket uppskattat om man plattar håret ofta och/eller länge.

Man kan alltså säga att Platinum Stylers främsta förbättringar ligger i utformningen av skalet och böjbarheten vilket i sin tur leder till en annan design med något bättre hantering och resultat.

Förutom detta kommer ghd Platinum Styler med universalt stöd olika elnät (volt) vilket gör att du kan ta med dig den när du reser och använda den även om spänningen i uttagen är annorlunda. Precis som de flesta moderna plattänger kommer den även med en automatiskt avstängningsfunktion vilket innebär att om du inte använder den så stängs den av efter 30 minuter. I vårt tycke är detta ett måste för dagens plattänger och gör att det är en stor lättnad om man stressar iväg till en fest och börjar fundera på om man verkligen drog ut kontakten eller ej.

ghd Platinum Styler har även en roterbar kontakt vilket gör att det är mycket svårare att trassla in sig. Det följer även med ett värme skydd för plattorna som gör det lättare att ta med sig plattången för att snabbt fixa till håret och sedan tryggt kunna stoppa ner plattången i en väska.

I skrivande stund finns denna plattången i färgerna svart och vit.

Pris: 2299 kr på Lyko.se och Eleven.se

Bilder

Funktioner

 • Tri-zone-teknologi – med tre sensorer som mäter av värmen i varje platta blir värmejusteringen bättre och du får en jämnare temperatur över båda plattorna. På så sätt slipper du områden som blir för varma som du kan skada håret på eller områden som blir för svala så att du måste platta samma del av håret flera gånger.
 • Wishbone hinge – Är en teknik för att göra så att plattorna bättre ligger rakt mot varandra och skapar en bättre plattning jämfört med modeller som saknar liknande teknik. Det gör det även lättare att platta håret och det behövs inte samma tryck.
 • Värmeskydd – Med ett enkelt överdrag kan du snabbt efter användning packa ner plattången.
 • Automatisk avstängning – ghd Platinum känner av om du inte använder plattången och stänger sedan av sig efter 30 minuter inaktivitet.
 • Optimal värme – Tack vare att ghd Platinum styr värmen i plattorna bättre är det lättare att få ett bra resultat och ändå ligga på den 185 grader som anses vara bäst för att bevara håret. Andra plattänger behöver gå högre för samma resultat och det sliter på håret.
 • Universalt volt-stöd – Res över hela världen och oroa dig inte över om din plattången kommer fungera eller inte.

Videos