Mini plattång – Mini-Stylers

En mini plattång, eller mini-stylers är en plattång i perfekt storlek för att ta med sig när man reser. Om plattning av hår är viktigt för dig så kan det vara smart att investera i en mini-plattång som både tar mindre plats men som även väger mindre.

Ofta går mini-stylers ner även i handväskor vilket gör dem enkla att ta med sig när man ska gå på fest eller ut och resa. Vissa stylers är dock så bra att de även rekommenderas som ersättare när man jobbar med lite hår då en mini plattång kan vara väldigt smidig i jämförelse. För män eller de med väldigt korta frisyrer så kan alltså en bra mini styler vara bättre.

Tips på bra mini plattänger

ghd-gold-mini-styler

ghd Gold Mini Styler
ghd som gör de bästa plattängerna har givetvis en minimodell också som ger dig det bästa du behöver i ett litet format som är enkelt att ta med sig. Ett måste för dig som plattar håret dagligen!

Den kan fungera bra för de med korta frisyrer, manliga frisyrer precis som att den fungera bra att med sig på resande fot för de behöver en mindre modell för det. Den har universal volt och fungerar således både i Europa, USA och i andra delar av världen.

ca 1 700:- hos Lyko.se (Rek. pris 1949:-)

babyliss mini plattång

Babyliss Mini Plattång/Locktång
Ett liten och billig modell från Babyliss som kombinerar både plattång och locktång i ett. Perfekt för dig som vill resa iväg och ha valmöjligheterna att variera dig. Den är bara 18 cm lång och har en värmeyta på 7 cm vilket ändå är klart godkänt!

Tången sladd är vridbar vilket gör den enklare att jobba med och den har en snabb uppvärmning till 180 grader.

Ca 300 kr hos Lyko.se

Stort utbud av mini plattänger online

Det finns fler modeller att välja mellan men dessa ovan är bra exempel på något som fungerar i olika prisklasser. Vill du ta en titt på ännu fler modeller. Se då till att kolla in utbudet hos butikerna vi listar.

För- och Nackdelar med Mini Stylers

Det är ingen hemlighet att mini-stylers främsta fördel är deras storlek och att de således är väldigt enkla att hantera. Men storleken i sig är ingen garanti för detta och greppet kan på vissa modeller vara dåligt utformat och du kommer ofta närmare värmeplattorna med handen och då kan det bli lätt att bränna sig om modellen inte är smart utformad.

En annan nackdel är såklart att det kommer ta längre tid att platta håret än annars eftersom en liten plattång kommer behöva göra fler dragningar för att gå ett varv. Detta kan även kräva en annan teknik än vad man är van vid då men ofta lär sig rätt snabbt hur mycket hår man brukar ta för varje dragning. Men om du byter till en mindre modell gäller det att anpassa sig här också.

De små plattängerna har ofta färre funktioner också. Det är naturligt då det inte går att stoppa in samma teknologi på en mindre yta men det behöver inte göra dem dåliga för det. Välj plattång med omsorg och ska du bara ha dem när du reser iväg så kom ihåg att vissa av de bästa modellerna inte tar speciellt mycket plats i en resväska heller.