Bästa Plattängerna

Bästa PlattångenAtt utse vilken plattång som är bäst i test är en mycket svår uppgift om man vill att testet ska vara bra gjort. Det finns väldigt många aspekter att ta hänsyn till hos en plattång och en del av dessa kräver antingen väldigt bra utrustning eller att de används på testpersoner över lång tid. Till exempel hur håret slits av kontinuerligt användande är en viktig faktor som är svår att testa.

Vårt mål har istället varit att söka upp befintliga tester på plattänger, sammanställa data och på så sätt kunna få en uppfattning om vilken den bästa plattången är. Det finns flera svenska tester som utförts men ofta är det bara på ett litet urval av kanske 5-6 plattänger. Det ger knappast en övergripande bild när det finns betydligt fler modeller än så. Och när testet väl är ett par år gammalt så finns det nya modeller och läget är inte detsamma som när testet gjordes.

Genom att sammanställa tester från svenska, europeiska och amerikanska testare så har vi dock kunnat se ett mönster. Vissa plattänger vinner tester oftare än andra och det är på denna grund vi utser de bästa plattänger nedanför. Vi väger också in kundomdömen för att även kunna återspegla vad de faktiska användarna tycker.

För att inte röra till det allt för mycket har vi valt att inte ta hänsyn till priset. Det är en faktor som dels ändrar sig över tid men som också gör det svårare att utse vilken plattång som är bäst. Längre ner på sidan hittar du dock billigare plattänger som är bra alternativ till de bästa och mer påkostade varianterna.

Topplistan – De bästa plattängerna

ghd-platinum-white

ghd Platinum StylerEn toppmodell värd prispallen!
Ca. pris: 2300 kr
ghd Platinum Styler blev en uppföljare på den tidigare toppmodellen Eclipse från ghd. Att ta någonting som redan var väldigt bra och göra det bättre har ofta varit ett vinnande koncept och så även här.

Plattången har många bra funktioner som att t.ex. tri-zone-teknologin där det sitter 3 sensorer i varje platta (6 totalt) som mäter av värmen och lokalt kan justera temperaturen där efter. Om du har blött hår eller om där är mer hår som dras igenom så kan det lura en enklare plattång att öka värmen trots att den redan är för hög. Hos Platinum Styler säkerställs det att varje del av plattan håller rätt temperatur. Det ger ett bättre resultat och sliter mindre på håret!

Det finns många anledningar till varför denna modell anses bland den bästa just nu och det är inte konstigt att så många rekommenderar den. Du kan läsa hela produktsidan på länken ovan eller hos butikerna nedan.

Bästa pris hos: Lyko.se och Eleven.se

 

loreal steampod retail

L’Oréal Steampod Retail – Bäst resultat på vissa hårtyper
Ca. pris: 1899 kr
L’Oréal Steampod Retail är en högteknologisk plattång som avger vattenånga medan du plattar håret. Du kan reglera temperaturen mellan 170 och 210 grader för det som passar din hårtyp bäst. Tekniken med vattenångan gör att håret lättare formas (plattas) och dessutom håller resultatet längre.

För den som har lite tjockare hår eller vet med sig att det platta håret inte håller så länge som de önskar är denna plattång förmodligen det bästa valet.

Plattången har rörliga plattor som ger ett jämnare tryck över håret och dessutom en löstagbar kam som du kan sätta på för att håret ska fördelas bättre över ytorna. Med alla tekniska innovationer förstår man varför så många anser att detta är den bästa plattången.

Den enda nackdelen egentligen är att den är något klumpig eftersom den måste hållas på rätt håll. Den är också något stor vilket gör att den är svår att ta med sig. Men för de med svåra håratyper att platta ger denna utan tvekan bäst resultat.

Bästa pris hos: Lyko.se och Eleven.se

 

ghd V Gold Classic Styler

ghd V Gold Classic Styler – Populärast i toppsegmentet
Ca. pris: 1699 kr
ghd V Gold Classic Styler, eller bara Gold Classic Styler som ofta är namnet i vardagligt tal, är uppföljaren till ghd IV Styler som vunnit flera tester. Gold Glassic Styler från ghd tar plattängerna från ghd till en ny nivå och utsågs själv som vinnare i Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2012.

När man läser vad konsumenter tycker om ghd Gold Classic Styler så är det svårt att inte övertygas om kören av lovord och att plattången dessutom varit bäst i test i inte bara ett utan flera tester tyder också på att det är något speciellt med plattången.

Vi är övertygade att om det fanns en lista med bäst prestanda per krona så skulle denna ligga i topp om man jämförde de bästa plattängerna från alla tillverkare. Det är ett säkert kort och finns i en mängd olika färger om utseende intresserar dig.

Bästa pris hos: Lyko.se och Eleven.se

 

Cloud Nine - Standard IronCloud Nine Standard Iron
Ca. pris: 1799 kr
Standard Iron från Cloud Nine låter inte speciellt imponerande på namnet, men det är en plattång som gång på gång presterar bra i tester och det vore fel av oss att inte lista den bland de bästa plattängerna.

Plattången har 7 olika värmelägen så du kan justera temperaturen så den passar din hårtyp. De keramiska plattorna gör att statistik elektricitet tas bort och att hårstråna lägger sig följsamt med ökad glans. Det är ingen unik funktion för just Cloud Nine, men det är en plattång som är väl byggd med kvalitet rakt igenom.

Bästa pris hos: Lyko.se och Eleven.se

Bästa plattängerna under 1000 kronor

Alla har inte råd att köpa en plattång för 1500-2000 kronor eller använder en plattång så sällan att det är svårt att motivera ett köp i den prisklassen. Det är givetvis så att går man ner i pris så får man inte samma kvalitet och funktioner som erbjuds i toppskiktet, men du kan fortfarande hitta väldigt bra plattänger som gör ett bra jobb.

Vissa av de tester vi analyserat har endast jämför plattänger som ligger i prissegmentet 500-1000 kronor. De plattänger vi listar nedan har varit återkommande plattänger som presterat bra och i toppen av mellansegmentet. De absolut bästa plattängerna listas ovan, men dessa är de bästa man hittar om man ska gå ner i pris.

Remington S8590Remington S8950 Keratin Therapy – Bäst under 1000 kronor
Ca. pris: 700 kr
Remington S8950 är bra plattång med flera tekniker som annars endast återfinns i dyrare modeller. Plattången har 5 olika värmeinställningar för att justera temperaturen mellan 160 och 230 grader. Den har också extremt snabb uppvärmning på bara 15 sekunder och den har automatiskt avstängning som slår in efter 60 minuter.

Plattången har avancerad keramikbeläggning med en integrerad keratin mikrobalsam som överförs till håret under användning vilket behandlar och skyddar håret.

Det finns ganska många plattänger för under tusen kronor men få kan konkurrera med Remington S8950 och därför tycker vi att det är den bästa plattången i detta prissegment. En bonus är att Remington ger hela 5 års garanti vilket är mycket bättre än många andra tillverkare.

Bästa pris hos: Lyko.se

GAMA CP1 Electronic

GA.MA CP1 Ceramic Electronic – Bästa budgetvalet
Ca. pris: 700 kr
GA.MA CP1 Cermaic Electronic är en förbättring av den vanliga GA.MA CP1 som också är en av de bästa plattängerna i budgetsegmentet. Skillnaden är dock att du med denna modell även får möjligheten att justera temperaturen mellan 160 och 220 grader. Detta är speciellt bra för dig som t.ex. har löshår som inte klarar lika höga temperaturer som vanligt hår.

Plattången är ergonomisk och väger bara 210 gram. En bonus i denna prisnivån är att den även klarar av att användas mellan 100V till 240V, vilket gör att den passar bra att använda sig av när du reser.

En säkerhetsfunktion som saknas är dock automatisk avstängning som är bra att ha om man glömt att dra ur sladden. Även om man bara känner sig osäker är det en skön sinnesro att veta att plattången kommer stänga av sig själv oavsett. Remington S8950 ovanför har t.ex. denna funktion.

Bästa pris hos: Lyko.se och Eleven.se

Tester och källor

Att välja ut de bästa plattängerna är inte så lätt men det finns som tur är bra tester och recensioner att väga det på. Kundrecensioner kan också vara e signal om en produkt visar sig vara bra eller dålig. Ibland uppstår fel på produkter långt senare som inte framkommer i tester och recensioner för att de inte görs tillräckligt lång tid. Här är t.ex. kundernas omdömen guld värda.

För plattänger finns det några svenska tester men det finns framför allt internationella tester och recensioner som är intressanta att titta på. Om du vill hitta hitta de senaste testerna så rekommenderar vi dig att besöka testat.nu som sammanställt de bästa plattängerna baserat på flera tester och recensioner.

På denna sida har vi dock valt att lyfta fram egna produkter men på flera sätt stämmer deras förslag med de vi vill rekommendera.